Första mötet

Igår hade vi de två första mötena med Stadsmissionen och Rum för ung kultur. Det är lite för tidigt att berätta mer om vad som kommer att ske nu, om projektet, eftersom vi i dagsläget inte har gjort så mycket mer än att brain stormat om vad vi skulle vilja ha med i projektet och hur vi ska visa det på utställningen.

Och all övrig information finner ni ju till vänster om inlägget.

Tills nästa gång!
/ Elvira Wolmesjö

En snabb presentation

Först och främst tycker jag att det är viktigt att ni som läser bara vet lite snabbt om vem jag är och vad min roll i detta är.


Jag heter Elvira Wolmesjö och är assistent/medhjälpare till Torbjörn Ahlström som leder detta projektet som då är ett samarbete mellan Folkteatern, Rum för ung kultur och Stadsmissionen. Jag kommer skriva i denna bloggen och dokumentera händelseförloppet samt framstegen inom projektet. Det kommer jag mest göra genom texter och bilder. Men jag kommer även ta en del andra slags bilder, till själva projektet. Som då ska vara med i utställningen. Man kan väl säga att jag är någon slags assistent/allt-i-allo/bollerplank.


Jag kommer uppdatera denna bloggen efter varje möte men även lite då och då, ifall jag har några egna bilder som jag vill dela med mig av. 


Vill ni kontakta mig privat så finns jag på beväpna dig med vingar


/ Elvira Wolmesjö
Info om bloggen / projektet
I denna bloggen kommer ni få läsa och se bilder från det pågående projektet Moving Cities, som är en del av det pågående EU-projektet Cities On Stage.

Moving Cities pågår mellan 22 Augusti och 26 Oktober, då projektet har utställning i foajén på Folkteatern. Samma dag (26/10) har föreställningen Fragmente urpremiär på Folkteatern, som också är en del av projektet. Föreställningen är nyskriven av Lars Norén.


Folkteatern Göteborg ingår sedan 2011 i ett internationellt nätverk kallat CITIES ON STAGE. Detta EU-projekt består av ett unikt samarbete mellan Folkteatern och fem andra europeiska teatrar med mål att skapa en ny levande repertoar i linje med de utmaningar som ett Europa i utveckling ställs inför.

Under fem år kommer teatrarna att skapa och sprida nya föreställningar som berör frågor kring levnadsvillkoren i EU:s föränderliga storstäder. En del av Cities on Stage kommer att vara utbyte genom bl a föreställningar och workshops mellan teatrarna.


Möt personen bakom bloggen.